Pełnoziarniste kanapki z wegańskim smalcem z cieciorki

Składniki:
  • Rama 100% Roślinna 20 gramów
  • Cieciorka z puszki 400 gramów
  • Cebula 1 sztuka
  • Małe jabłko 1 sztuka
  • Majeranek suszony 0.5 łyżeczki
  • Chili z Indii Knorr 1 szczypta
  • Wegański miód 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr 1 szczypta
  • Sól 1 szczypta
  • Cytryna 0.25 sztuki
  • Sposób przygotowania:

    Krok 1. Ciecierzycę zmiksuj na gładko, wcześniej odkładając ok. 20 ziaren. Cebulę oraz jabłko pokrój w drobną kostkę. Odłożone ziarna ciecierzycy wymieszaj z miodem oraz chilli, wyłóż na blachę z pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika na 10 minut.

    Krok 2. Na patelni rozgrzej margarynę, przesmaż cebulę, następnie dodaj jabłko oraz majeranek.

    Krok 3. Cebulę z jabłkiem dodaj do zmiksowanej ciecierzycy. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz wyciśniętym sokiem z cytryny i wymieszaj.

    Krok 4. Przygotowany wegański smalec nałóż na kromki pieczywa. W kanapki „powtykaj” chrupiące ziarna cieciorki, i podawaj.