
Składniki:
Piersi z kurczaka 400 g
Francuska zupa cebulowa Knorr 1 opakowanie
Mąka pszenna 3 łyżki
Jajko 1 sztuka
Olej roślinny 3 łyżki
Mleko 100 ml
Starty żółty ser 100 g
Sposób przygotowania:
Krok 1. Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą jajko, zupę cebulową, mąkę, mleko i żółty ser. Możesz dodać do panierki pokruszone orzechy lub ziarna słonecznika. Sznycle będą wtedy bardziej chrupiące.
Krok 2. Piersi pokrój pod skosem w cienkie plastry.
Krok 3. Mięso zanurz w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu przez 3-4 minuty z każdej strony. Kotleciki ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Smacznego!