?
?
  1. Strona Główna
  2. Przepisy
    • Dania
    • Przekąski
    • Ciasta
    • Wege
    • Lody i Napoje
  3. Blog
    • Porady kulinarne
    • Przyprawy
    • Zdrowe Odżywianie
  4. Społeczność

Sznycelki drobiowe po francusku

Składniki:

  • Piersi z kurczaka 400 g
  • Francuska zupa cebulowa Knorr 1 opakowanie
  • Mąka pszenna 3 łyżki
  • Jajko 1 sztuka
  • Olej roślinny 3 łyżki
  • Mleko 100 ml
  • Starty żółty ser 100 g


  • Sposób przygotowania:

    Krok 1. Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą jajko, zupę cebulową, mąkę, mleko i żółty ser. Możesz dodać do panierki pokruszone orzechy lub ziarna słonecznika. Sznycle będą wtedy bardziej chrupiące.

    Krok 2. Piersi pokrój pod skosem w cienkie plastry.

    Krok 3. Mięso zanurz w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu przez 3-4 minuty z każdej strony. Kotleciki ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Smacznego!
    2020 © Sandra Pieprzyk Mikołaj Wojtanka - Twoje Przepisy
    Darmowy hosting zapewnia PRV.PL